5 mei: Elitair studentenfeest in opblaasbare kerk met rosé, cava en pulled pork

TILBURG – Rosé, cava, pulled pork, sushi en verse burgers… Het klinkt als de catering van een elitaire bruiloft. Toch zijn het meer dan duizend studenten uit het hele land die op 5 mei tijdens Hemelvaart en Bevrijdingsdag groot feest vieren op de sportvelden bij Longa. En dat doen zij niet zomaar. Dit jaar wordt alweer de elfde editie van de TOCK (Tilburgse Open Croquet Kampioenschappen) gehouden.En zo gaat het er dus aan toe tijdens de TOCK:


Grondlegger van het evenement is herendispuut Braque van de Tilburgse studentenvereniging Plato. Net als vorig jaar komen er ook volgende week donderdag meer dan duizend studenten naar de sportvelden. Ze spelen daar het spel croquet en kunnen bij verschillende kraampjes terecht voor luxe hapjes en gerechten. De dag begint al om 12.00 uur, maar dat weerhoudt de studenten er niet van om de flessen cava en rosé al vroeg te ontkurken.

Voor Braque zal het dit jaar wel even wennen zijn. Door de verbouwing van Longa moet het evenement uitwijken naar een ander speelveld. Maar dat heeft het dispuut volgens mede-organisator Maxim Neijenhuijs veel kansen geboden. “Ons eindfeest dat gehouden wordt na het toernooi vond normaal in de kantine van Longa plaats. We komen nu met iets heel bijzonders.. Dit jaar is het feest in een opblaasbare kerk!” Wij van Tilburg Dichtbij zijn benieuwd hoe dat eruit gaat zien..

Overigens draagt de Tilburgse horeca behoorlijk bij aan het evenement. Zo is er dit jaar pulled pork van hoofdsponsor Slagroom Eten & Drinken en sushi van Otori te verkrijgen en serveert Cookaholics hamburgers tijdens het diner. “Die gingen vorig jaar zo hard ’s middags, dat we besloten hebben om ze als avondeten te serveren”, aldus Neijenhuijs.


Studentenfeest | Opblaasbare kerk

Bron :dichtbij.nl