NACHTCULTUUR #NC16

Bron: www.dichtbij.nl

Misschien is het u al opgevallen maar de lente is keihard aangezet door de weergoden. En laat nou net het MEGADENDERENDE KLOKKENLUIDENDE start van het festivalseizoen voor de deur staan? Dat kan maar één ding betekenen. NACHTCULTUUR.

En dat festival is in een paar jaar tijd gegroeid van klein en amateuristisch naar GROOTS EN GRANDIOOS. Heden vandaag werd er dan ook een ROZE OPBLAASKATHEDRAAL op het Kerkplein neergezet. Alsof het niets is.

“Dat ding kwamen we tegen op Lowlands dus die konden we natuurlijk niet laten liggen”, vertelt cultuurpaus namens de organisatie Mark van Leeuwen. Al enkele jaren vraagt een clubje jonge Woerdenaren met recht om alle aandacht voor de laagdrempelige en ‘grassroots’ organisatie van dit leuke kunstfestival. “En dat heeft gewerkt”, zegt van Leeuwen. “Waar we voorheen vooral een podium boden aan de amateur, staan de Woerdense professionele artiesten tegenwoordig voor in de rij om op te treden tijdens NACHTCULTUUR. En dat is weleens anders geweest. Leuk om mee te maken dat NACHTCULTUUR echt het festival is geworden waar je wilt spelen als Woerdenaar.”

Nachtcultuur - Woerden

#NC16 in #Woerden

Een foto die is geplaatst door Wessel Bottenberg (@wesselbottenberg) op