Trouwen in een kerk (bruidspaar)
Leidschendam – Voorbijgangers van de Westvlietweg konden op vrijdag 15 april even hun ogen niet geloven want binnen 2 uur verrees er in de tuin van Hofstede van den Honaert een heuse kerk. Een opblaaskerk wel te verstaan.

Linda Roos, eigenares van Roos Springkussens en haar partner Joost Bosman gingen trouwen en ze hadden al jaren een grote wens. Trouwen in een opblaaskerk in de tuin van Linda’s ouders Frans en Annie Roos. Als je al jaren zelf een verhuurbedrijf hebt in opblaasbare grote objecten is trouwen in een opblaaskerk wel de slagroom op de bruidstaart.

Het plan had wat voeten in de aarde, maar op 15 april was het zover. Op het grasveld werd een ondergrond aangelegd van kunststof rijplaten en daarop verrees de 750kg wegende kerk die met man en macht in de regen werd uitgerold en met 4 grote blowers opgeblazen. De kerk werd ingericht met stoelen en bankjes en rond 2 uur kwamen het prachtige bruidspaar met hun twee bruidsmeisjes Senne en Jente, aan op het terrein waar zij werden opgewacht door een grote schare familie, vrienden en kennissen.

Het weer wat die ochtend niet helemaal droog was gestart, liet zich na de dienst van z’n goeie kant zien en zo kon het gebeuren dat het bruidspaar na de geweldige plechtigheid, getrouwd en al uit de kerk in een zonnige tuin stapte. Het feest duurde tot in de kleine uurtjes.

Bron: hetkrantje-online.nl